Infobip
15

Promo / A2P messaging lider jača svoj razvojni centar u Sarajevu

Kompanija Infobip je prošle godine proslavila svoj deseti rođendan, a ove godine slavi sedmu godinu postojanja u Sarajevu.

Danas je Infobip jedan od lidera globalne telekom industrije, sa više od 1.100 zaposlenih u 52 ureda širom svijeta, a u svom portfoliu broji preko 200 hiljada klijenata, što ga svrstava u rang najvećih IT kompanija.

Osnova Infobipovog poslovanja bazirana je na razvoju vodeće svjetske platforme za obradu i dostavu SMS i glasovnih poruka, push notifikacija, emaila te poruka putem globalno popularnih aplikacija kao što su Viber, Facebook Messenger, LINE, Telegram i druge.

Priča o maloj lokalnoj kompaniji koja je odavno prerasla granice regiona, počela je prije jedanaest godina u Vodnjanu, malom mjestu pored Pule u Istri, a deceniju poslije može se pohvaliti sa sedam developerskih centara u Puli, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, St. Petersburgu i indijskom gradu Pune. Sarajevski ured trenutno broji oko 100 zaposlenih od kojih je 30 developera, a misija je da ovaj ured zaposli još toliko novih članova.

"Potreba za jačanjem razvojnog centra u Sarajevu nastala je prvenstveno zbog toga što je to jedan od najjačih Infobipovih razvojnih centara, te želimo preuzeti izazovne projekte i pokazati koliko Bosna i Hercegovina ima talentovane stručnjake u oblasti inžinjeringa. Trenutno u Sarajevu radimo na par neovisnih projekata koji su dio Infobip platforme: Network Operations Center, VoIP platforma, Deployment manager, USSD platforma, Customer Reporting i brojni drugi. Obzirom da trenutno komuniciramo sa 60% svih trenutno aktivnih mobilnih uređaja na planeti, a cilj nam je da do kraja 2018. dotaknemo svaki mobilni uređaj na svijetu, plan je i da development tim u Sarajevu ojačamo sa barem 10 novih članova", rekao je Dino Bičo, voditelj Infobipovog razvojnog centra u Sarajevu.

Vrijednosti koje Infobip kao kompanija cijeni su prvenstveno timski rad, proaktivnost i želja za konstantnim napredovanjem. Kako bi to postigli, svojim uspolenicima nude brojne pogodnosti koje im omogućuju da se osjećaju ugodno tokom radnog dana, te da uživaju u onom što svakodnevno rade.

Kao najveće benefite, Bičo navodi: "Razvijamo vlastite proizvode i ne radimo outsourcing, samim time nemamo pritisak od rokova i klijenata, te imamo slobodu u kreiranju svog radnog vremena i taskova. Imamo i veliku slobodu u izboru i isprobavanju novih tehnologija, što nama inžinjerima predstavlja najveći benefit. Unutar razvojnog odjela imamo sedam nivoa i svakom članu tima je omogućeno da napreduje u skladu sa svojim ambicijama ,prema ulogama Team Leada ili Division Leada, ili prema ulozi Software Architecta. Svaki developer ima edukacijski budžet koji koristi za seminare, konferencije, online kurseve, kupovinu knjiga, u skladu sa ličnim željama. Organizujemo i internu DevDays konferenciju koja za cilj ima razmjenu znanja i iskustava u korištenju novih i postojećih tehnologija. Kako to već odavno nalažu prakse vodećih IT kompanija u svijetu, Infobipovi uposlenici imaju plaćenu teretanu, voće, kafu i sokove, kao i organizovana stalna druženja sa kolegama, te pet teambuildinga tokom godine".

Trenutno je Infobip u potrazi za novim uposlenicima za poziciju Software Inžinjer, stoga ukoliko želite biti dio Infobipove globalne misije više informacija možete pronaći na sljedećem linku: https://www.infobip.com/en/careers/single-job?srid=743999653262728