biznis
0

80 izlagača na Vino Festu

Sarajevo-x.com
U ljubuškom hotelu "Hum", Direkcija Vino Festa – Festivala vina, sira i pršuta održala je konferenciju za novinare na kojoj je potvrđeno kako će se na prvom vinskom festivalu u Ljubuškom, koji svečano započinje sutra u 12 sati, sudjelovati 80 prijavljenih izlagača, odnosno vinara, te proizvođača pršuta, sira i napitaka.

Najviše izlagača biti će s područja Bosne i Hercegovine, zatim Srbije, Slovenije, te Hrvatske, a predstaviti će se i nekoliko proizvođača voćnih napitaka i rakije s područja Prnjavora i Fojnice.

Prema riječima direktora medijsko-poslovnog koncepta "Turizam plus", koji je uz TZ ZHŽ nositelj projekta Vino Festa – Festivala vina, sira i pršuta, a ujedno i autora cijeloga projekta Zlatka Prlende tijekom vinskog festivala očekuju i neke zanimljive inicijative, posebice od strane predstavnika Turističke organizacije Banja Luke koji su najavili kako će na ljubuškom Vino Festu – Festivalu vina, sira i pršuta pokrenuti inicijativu za uspostavom Cesta rakije po uzoru na projekt Vinske ceste Hercegovine.

"Za ovu nesvakidašnju gospodarsku i promotivnu manifestaciju već sada vlada veliki interes, a za sudjelovanjem na njoj iskazali su interes i neki proizvođači voćnih napitaka i rakije iz Prnjavora i Fojnice. Također je izražena zainteresiranost za prezentiranjem Vino Festa i na 20 predstojećih gastro kulturnih susreta diljem Bosne i Hercegovine", kazao je Zlatko Prlenda.

Na konferenciji je bilo riječi i o završnom javnom televizijskom snimanju emisije "Turizam plus" kojim će se zatvoriti Vino Fest u Ljubuškom. U muzičkom dijelu snimanja sudjelovati će umjetnici iz Dalmacije, Banja Luke, Ljubuškog i Livna dok će u govornom dijelu biti predstavljeno 30-ak proizvođača vina, sira i pršuta, predstavnici struktura vlasti kao i strukovnih organizacija.