{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


5.500.000 KM kredita za pravne, fizičke osobe i mlade poduzetnike

F
11.7.2007. u 12:10
0
0
5.500.000 KM kredita za pravne, fizičke osobe i mlade poduzetnike
0
5.500.000 KM kredita za pravne, fizičke osobe i mlade poduzetnike
Ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić potpisao je danas s direktorom Raiffeisen banke Michaelom Muellerom i pomoćnim članom Uprave Karlheinzom Dobbnigom Ugovor o uvjetima i načinu odobravanja i plasmana kredita pravnim subjektima i fizičkim osobama i mladim poduzetnicima. Radi se o kreditu od 5.500.000 KM.
Za pravne subjekte i fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost novac je u iznosu od 5.000.000, a za mlade poduzetnike u iznosu od 500.000 KM.

Krediti će pravnim subjektima i fizičkim osobama biti dodjeljivani na period od pet godina, s godinom grejs perioda, a mladi poduzetnici će kredit moći dobiti na pet godina uz grejs period od dvije godine.

Fiksna kamatna stopa je 3,99 posto na godišnjem nivou.

Za mlade poduzetnike maksimalan iznos kredita je 100.000, a za pravne subjekte i fizičke osobe 800.000 KM, s tim što u izuzetnim slučajevima postoji mogućnost da Vlada KS-a da saglasnost da ti iznosi budu i veći.

Ovaj novac se neće dodjeljivati za djelatnosti proizvodnje naoružanja, organizirane igre nasreću i samostalnim privrednicima iz oblasti trgovine i ugostitetljstva.

Nakon utvrđivanja liste i prijedloga subjekata za dodjelu kredita koje će utvrditi banka na svom kreditnom odboru konačnu saglasnost za dodjelu ovih kredita dat će Vlada KS-a.

Javni poziv za aplikacije za ove kredite bit će objavljen sutra, kazao je ministar Šarić pozvavši sve koji ispunjavaju uvjete da podnesu prijave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: