31 kućica
78

4. Sarajevo Summer Market na Trgu djece Sarajeva

Klix.ba
Na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI Centra) od 1. augusta je postavljen Sarajevo Summer Market, promotivno - prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, koji traje sve do kraja mjeseca.

Cilj Sarajevo Summer Marketa, koji se ove godine dešava po treći put, jeste da se tokom mjeseca augusta, na vrhuncu ljetne turističke sezone u Sarajevu, građanima i brojnim posjetiteljima glavnog grada BiH prezentira bogata ponuda zanatskih i ručno rađenih proizvoda, odjeće i obuče, modnih dodataka, suvenira, autohtone hrane i pića...

Na Trgu ispred BBI Centra postavljena je 31 drvena prodajna kućica, iste onakve kakve se u zimskom periodu koriste za postavku Sarajevo Holiday Marketa, a u kojima su ovom prilikom mjesto našle zanatlije sa Baščaršije, sarajevski umjetnici, proizvođači domaće hrane i pića, knjižarske kuće i prodavači suvenira, fan shopovi najtrofejnijih sarajevskih sportskih klubova...

Tako su u realizaciji 3. Sarajevo Summer Marketa uzeli učešća pčelari Duranović, Bee Japa i Medeno Carstvo, te BS Kobra i Lovely Bags koji prodaju ručno rađene tašne, novčanike i kožnu galanteriju. Moa Moa, Handmade by Sanja i Čudesni svijet kristala nude ručno rađeni nakit, a prirodnu kozmetiku Alma Derm, Lamaruž i Blue Moon.

U kućici Zdravlje iz Božije bašte prodavat će se narodni lijekovi i čajevi od ljekobilja, Proreha nudi začinsko bilje, a Fress organsku hranu. Bostan Art posjetiteljima nudi izradu njihovih umjetničkih portreta, a u Art Design-u mogu se kupiti proizvodi za dom dekorisani decoupage tehnikom.

MMC Studio se predstavlja sa paletom autentičnih suvenira, a u kućici Sarajevo Original Quality se nalaze proizvodi sarajevskih zanatlija i kreativaca. Tu je i concept store Rukom, kao i Rubyred & Werkstatt i Molimao - robne marke poznatih sarajevskih dizajnera.

Na 3. Sarajevo Summer Marketu – učestvuju i knjižari Zoro i Ilum, te fudbalski klubovi Željezničar i Sarajevo sa svojim fan shopovima.

U ponudi kućice Slatko i Slano su ukusna peciva, Carpi Mela nudi kolače i torte, Hurma Hanuma dezerte od hurmi, a C&W - palačinke.

Organizatori 3. Sarajevo Summer Marketa su nevladine organizacije Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje ZUP – Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija, a događaj se dešava uz podršku Grada Sarajeva i Općine Centar Sarajevo.