{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


24 VIP Logistics Services uvodi sofisticirani sistem za praćenje pošiljki

2.7.2015. u 15:10
39
24 VIP Logistics Services uvodi sofisticirani sistem za praćenje pošiljki
39
Svečanim otvaranjem proširenja skladišta u Banja Luci i uvođenjem sofisticiranog sistema za praćenje pošiljki putem e-maila u realnom vremenu, 24 VIP Logistics Services (24 VIP LS) nastavlja svoju ofanzivu modernizacije i rasta.
Ovo društvo za logistiku aktivno je na tržištu Republike Srpske od 2008. godine, ima ukupno 900 klijenata i u vlasništvu je austrijskog društva Österreichische Post AG koje posluje u 11 evropskih zemalja. Poreski izdaci ovog društva u Republici Srpskoj od njegovoj dolaska u u region iznose 1 milion KM.

24 VIP LS kao logistički partner podržava humanitarnu inicijativu "Heroji Igora Požgaja" koja već godinu dana pruža podršku socijalno ugroženim višečlanim porodicama u Republici Srpskoj.

"Naša poslovnica u Banja Luci je od samog početka zauzela ključnu poziciju u našoj mreži “, naglašava Robert Kovačić, direktor 24 VIP LS.

Od 2008. godine mjesečni broj tura u regionu je udvostručen, a prosječna kilometraža je porasla za značajnih 30 posto.

"Prateći taj rast, povećali smo kapacitete našeg skladišta u Banja Luci za 50 posto, kao logičan korak ulaganja“, pojašnjava Kovačić. "Samo na ovaj način preduzećima, bilo u ovom regionu ili izvan njega, možemo obezbijediti pokrivenost cijele zemlje, a time stvoriti bitan osnov za rast i uspjeh naših kupaca“, dodao je.

24 VIP LS je lider po pitanju kvaliteta u oblasti ekspresne dostave paketa i paleta, te svojim lokalnim klijentima omogućava pristup rješenjima ekspresne dostave širom zemlje. Ovo je društvo bilo među prvim logističkim društvima u privatnom vlasništvu koja pružaju rješenja ekspresne dostave u Republici Srpskoj, a danas je tržišni lider u oblasti dostave paketa u Bosni i Hercegovini.
Kako bi se optimizirala manipulacija robom na lokaciji u Banja Luci, postojeće skladište 24 VIP LS-a je prošireno u smislu površine, te su dodata još dva izlaza. Na taj način obezbijeđeno je još više mjesta za efikasno i sigurno sortiranje robe. Ove investicije dovele su do značajnog skraćenja vremena za prijem pošiljki za 15 posto, čime se krajnji prijem pošiljki produžava za pola sata.

Informacija stiže do klijenta – u realnom vremenuPored proširenja skladišta, ovaj lider u logistici je uveo novi, sofisticirani sistem za lociranje pošiljki u svakom trenutku (E-mail usluga): Ovaj sistem omogućava klijentima 24 VIP LS-a da tačno i jednostavno prate gdje im se pošiljka trenutno nalazi, i to bez registracije i unosa broja naloga na portalu. Praćenje se vrši putem automatske e-mail poruke, koja pruža informacije u realnom vremenu gdje se pošiljka trenutno nalazi i šta se sa njom dešava. U slučaju pitanja, klijent može nazvati Call Centar.

Prednost ovog sistema sastoji se u tome što i pošiljatelj može svog klijenta brzo obavijestiti u slučaju neblagovremene dostave i gdje se pošiljka u datom trenutku nalazi. Za one klijente 24 VIP LS-a koji ne žele primati informacije o svakom koraku u toku dostave pošiljke, postoji mogućnost da budu informisani samo o dostavi – samo jednim emailom.

"Umjesto da klijent traži informacije o svojoj pošiljci, informacija dolazi njemu“, ovako Kovačić rezimira prednosti ovog sistema. Na ovaj način 24 VIP LS pruža dodatnu vrijednost svojim poslovnim partnerima bez obzira na veličinu njihove firme ili zahtjeve.

Rast i društveni angažman idu rame uz rameInvesticija u Banja Luci i razvoj sistema za praćenje pošiljki su dio veće ofanzive modernizacije, koja je počela 2008. godine kada je društvo 24 VIP LS preuzeto od strane Österreichische Post AG. Već je 2013. godine otvoren novi logistički centar na lokaciji Sarajevo, u Rajlovcu, sa površinom od 6.000 m² i kapacitetom od 3.000 paleta. Još jedan značajan korak predstavlja uvođenje sigurnosnog standarda širom zemlje, čija je implementacija u povoju.

"Posebno nam je važno da pored investicija koje vršimo direktno u budućnost našeg društva, podržimo i razvoj regiona“ dodaje Kovačić.

Pored poreskih obaveza od ca. 1 milion KM, koje 24 VIP LS plaća u Republici Srpskoj, ovo društvo preferira lokalne dobavljače. Samo na osnovu investicija koje je 24 VIP LS izvršilo u svoju poslovnu opremu u 2008. godini, lokalni dobavljači su ostvarili promet od pola miliona KM. Društvo 24 VIP LS je pored toga podržalo inicijativu "Heroji Igora Požgaja", koja već godinu dana pruža podršku socijalno ugroženim višečlanim porodicama u Republici Srpskoj. Do sada je na ovaj način pomoć primilo 35 porodica. 24 VIP LS pruža podršku ovim porodicama u obliku novčane donacije i bicikala za njihovu djecu. Pored toga, 24 VIP LS pomaže i kao logistički partner.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: