{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


100 BBI stipendija za Mostarsku regiju

24.8.2015. u 12:05
73
14
100 BBI stipendija za Mostarsku regiju
73
100 BBI stipendija za Mostarsku regiju
Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli trećih 100 stipendija za školsku 2014./2015. godinu iz kategorije Fond "Sheikh Saleh Kamel“ za Mostarsku regiju.
Imena korisnika stipendija objavljena su na web stranci BBI banke i u poslovnicama BBI banke u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrijednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci.

Ukupno će iz Fonda Sheikh Saleh Kamel biti dodijeljeno 500 stipendija. BBI banka će u narednim danima u dnevnim novinama objaviti konkurs za dodjelu sljedećih 100 stipendija za Sarajevski region, saopćeno je.

Ovaj region koji obuhvata teritoriju Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, te općine Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo, Lukavica, Sokolac i Han Pijesak.

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

O mjestu i vremenu potpisivanja ugovora i ceremoniji dodjele stipendija, dobitnici će biti obaviješteni putem stranice BBI banke. Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Za otvaranje studentskog računa potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju lične karte. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći sa roditeljem/starateljem, koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu, i priložiti rodni list djeteta.

Dobitnici stipendije prilikom dolaska u poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo studentski tekući račun na koji BBI banka ne naplaćuje mjesečne troškove održavanja, navodi se u saopćenju iz ove banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: