{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Značajan porast prodaje Nissana u BiH u 2014. godini

27.2.2015. u 20:35
3
17
Značajan porast prodaje Nissana u BiH u 2014. godini
3
Značajan porast prodaje Nissana u BiH u 2014. godini
Nissan je na bh. automobilskom tržištu u 2014. godini, uspio ostvariti značajno povećanje tržišnog udjela u segmentu putničkih automobila na 2,3 % (1,4 % u 2013. godini) uz isporuku ukupno 147 vozila, što je sjajan rezultat, uzme li se u obzir i stalni pad kompletnog tržišta novih automobila u našoj zemlji, koje se u godini iza nas zaustavilo na 6.383 prodata putnička automobila (6.465 u 2013.).
"Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, naročito uzmemo li u obzir pad prodaje novih automobila u BiH. Nissan je, dakle, u uslovima loše ekonomske i tržišne situacije uspio povećati tržišni udio, a razlog za to su nekonvencionalni i maksimalno kvalitetni automobili, koji su očigledno pogodili ukus domaćih kupaca. U ovoj godini očekujemo nastavak dobrih rezultata, prvenstveno zahvaljujući obnovljenoj gami planetarno popularnih crossover modela, na čelu sa modelima novi Qashqai i novi X-Trail“ - izjavio je gospodin Branko Grković, komercijalni direktor Nissana za Bosnu i Hercegovinu.

Nissan svoj globalni uspjeh bazira na specifičnim crossover modelima, koji se suprotstavljaju tradicionalnom poimanju automobila. Čini se da i bh. kupci Nissana razmišljaju isto, jer je najprodavaniji Nissanov model u BiH u godini iza nas bio novi kompaktni crossover Qashqai, koji čini 56 posto ukupne prodaje Nissana u BiH.

Inače Nissan je u prošlog godini širom svijeta isporučio rekordnih 5.310.064 vozila, što predstavlja porast od 4,1 % u odnosu na prethodnu 2013. godinu. Naročit rast prodaje zabilježen je u Evropi, a najveće tržište je ono Velike Britanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: