auto
0

Zlatna 2007. – Renaultov nezaustavljiv uspon

Sarajevo-x.com
Sa ukupno 1.642 prodata automobila i Bosni i Hercegovini, te predstavljenih čak pet novih modela, Renault će proteklu godinu zasigurno zabilježiti kao jednu od najuspješnijih na ovom tržištu do sada.

Protekla 2007. godina je zaista bila posebna godina za Renault. Predstavljeni su novi modeli Laguna, novi model legendarnog Twinga, Clio Renault Sport, Scenic Conquest, te Dacia Logan MCV, i svaki od njih je izazvao ogromno interesovanje na svim prošlogodišnjim sajmovima automobila. Prodajni rezultati u cijeloj regiji svjedoče o izvanrednoj strategiji najvećeg francuskog proizvodjača automobila, koji ubrzano osvaja tržište u BiH.

Najpopularniji putnički modeli su bili Megane Sedan sa 634 i Clio, zasluženi laureat nagrade "Best Buy” sa 596 prodatih automobila. Boje privrednih vozila su odbranili Kangoo Express sa 108 i Clio Serviser sa 107 vozila koja su pronašla nove vlasnike. U zlatnoj 2007. je prodato i 299 Dacia Logan.

"Renault je u prošloj godini ostvario rekordnu prodaju u Bosni i Hercegovini i premašio prošlogodišnji rezultat za čak 32%.”, naglasio je Milan Potkonjak, direktor Renaulta za BiH.

Izvjesno je da će Renault zadržati ovaj tempo uspona i u 2008. godini. Razloga za ovakva očekivanja je zaista mnogo: planirano je predstavljanje novih modela, a Renault ne posustaje ni u akcijama koje uskladjuju cjenovnu politiku sa kupovnim mogućnostima gradjana. Upravo je to, uz ponudjenu sigurnost i kvalitet, uspješan recept za uspon Renaulta.