auto
0

Zeleno svjetlo za CLS klasu

Klix.ba
Mercedes-Benz Vision CLS
Mercedes-Benz Vision CLS
Impresivna studija Vision CLS Coupé sa četvero vrata koja je predstavljena na Frankfurt International Motor Showu uskoro dolazi u serijsku proizvodnju.

Mercedes-Benz je ovu odluku donio zbog izuzetno pozitivnih rezultata ispitivanja koje su proveli na pomenutom sajmu.

Mercedes ovom CLS klasom stvara unikatnu sintezu dva potpuno različita automobilska koncepta. Uzbudljiv dizajn i jak karakter jednog coupea su u skoro savršenoj harmoniji sa svim udobnostima i funkcionalnošću koju pruža jedna vhunska limuzina.

Vision CLS je zadnji Mercedesov demonstrativni automobil koji je privukao ovoliko pažnje. U nekoliko zadnjih godina ovaj proizvođač iz Stuttgarta je predstavio popriličan broj konceptualnih automobila koji su našli mjesto u serijskoj proizvodnji. Ti uspješni primjerci su svakako najmanja A klasa, terenska M klasa, roadster SLK, nevjerovatni i nedavno predstavljeni SLR McLaren te naravno Grand Sports Tourer za kojeg je također obezbjeđeno mjesto u serijskoj proizvodnji.

CLS na tžište neće donjeti samo dizajnersku svježinu, naprotiv, tu će biti još bezbroj tehničkih poslastica koje će ga činiti izuzetno eksluzivnim automobilom. Prije svega treba spomenuti AIRMATIC DC pneumatski ovjes koji će pružati vrhunski komfor za putnike, Sensotronic Brake Control sitem kočenja, bi-xenon Active Light System prednja svjetla koja prate smjer okretanja prednjih točkova i najnoviji THERMOTRONIC automatski klima uređaj.