{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakon o sigurnosti prometa i nove registracije vozila

A
Auto Online
14.12.2004. u 14:51
0
0
Zakon o sigurnosti prometa i nove registracije vozila
0
Zakon o sigurnosti prometa i nove registracije vozila
Odbor za vozila Vanjskotrgovinske komore razmatrao je projekat registracije vozila Direkcije CIPS-a, koji bi trebao početi iduće godine.
U redovima za novu registraciju, kako je istakao Alija Kirlić, predsjedavajući Odbora, trebalo bi se naći gotovo pola miliona vlasnika vozila, fizičkih i pravnih lica. Ocijenio je da je proces obiman, ali neminovan kako bi se registracija uskladila sa zemljama EU. Prema projektu, svaki vlasnik vozila mora imati novu ličnu kartu i vozačku dozvolu, a za pravna lica potvrdu o upisu u registar firme ili institucije.

Ako je vozilo ispravno, slijedi podnošenje zahtjeva za registraciju, u kojoj umjesto stare saobraćajne dozvole dobiva potvrdu o vlasništvu, potvrdu o registraciji, naljepnicu i nove registarske tablice.

Za novu registraciju u CIPS-u je neophodno obaviti 17 operacija, od tablica do brisanja postojeće evidencije i prenosa podataka u Centar za personalizaciju u Banja Luci. Odbor je zaključio da bi što prije trebalo donijeti potrebne zakonske i podzakonske akte, prije svih, zakon o sigurnosti prometa u BiH.

Stiže nova Kia Rio

15.12.2004. u 23:06

Honda - brošure za djecu

13.12.2004. u 00:56
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: