Susreti oldtimera
477

XV Međunarodni oldtimer susreti: Cadillac Eldorado osvojio srca Sarajlija

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pobjednički Cadillac Eldorado (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ovog vikenda u Sarajevu su održani XV Međunarodni oldtimer susreti automobila i motocikala, a nakon ispita spretnosti i izložbe u subotu, danas su susreti završeni izložbom ispred Narodnog pozorišta.

Na izložbi koja je okupila 52 raznovrsna i izuzetno očuvana odltimer vozila, najstariji primjerak bio je Ford model T iz 1917. godine, naravno ne računajući repliku automobila iz 1910. godine u kakvom je ubijen Franz Ferdinand.

Na trgu ispred Narodnog pozorišta danas su građani Sarajeva i brojni turisti imali priliku da detaljno razgledaju sve automobile i motocikle, ali i da biraju oldtimer koji se njima najviše svidio. Tako je prestižna Grand prix nagrada ovih odltimer susreta pripala vlasniku prelijepog Cadillaca Eldorado koji je stigao iz Čakovca, čija je posada ujedno u subotu odnijela i nagradu za najkompletniju posadu.

Ljubiteljima automobila svakako nije promakao ni prekrasan primjerak Jaguara E Type koji je na ovim susretima odnio nagradu za najkvalitetnije restauiran automobil.

Predsjednik Old Timer Kluba Sarajevo Nedim Hasić rekao je da su ove godine, osim iz Bosne i Hercegovine XV Međunarodne oldtimer susrete automobila i motocikala obogatili i učesnici iz Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Crne Gore i Srbije.