auto
18

VÄTH nudi Mercedesov crossover GLA 45 AMG sa 395 KS

Klix.ba
Iza oznake V45 krije se odlična kreacija tuning kompanije VÄTH koja je zasnovana na Mercedesovom crossover modelu GLA 45 AMG.

Jedan od posljednjih projekata njemačke tuning kompanije VÄTH zasnovan je na Mercedesovom novom crossover modelu GLA 45 AMG za koji mnogi kažu da je zapravo mnogo praktičnija opcija na temu Mercedesove aktuelne A-Klase.

Iza oznake V45 stiže zgodan crossover koji je opremljen karbonskim aerodinamičkim karoserijskim dodacima koji uključuju prednji i zadnji spojler, kao i zadnji difuzor. U VÄTH-u kupcima nude sportske opruge s kojima je ukupna silueta automobila snižena 30 milimetara, što ide u prilog upravljivosti Mercedesovog crossovera koji je za ovu priliku postavljen na 20-inčnim dvobojnim aluminijskim felgama.

VÄTH za unutrašnjost automobila nudi nekolicinu dodataka, a kupci mogu birati između karbonskih ili drvenih obloga. Ponudu zaokružuju kožom obložen upravljač, tepisi od velura i aluminijske papučice.

Mercedes V45 pokreće dvolitarski četverocilindarski turbo-benzinski motor koji u ovom slučaju razvija 395 KS i 485 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za maksimalnu brzinu koja iznosi 280 km/h. U slučaju da spomenute brojke nisu dovoljne, VÄTH nudi još snažniju verziju (V45RS) koja raspolaže sa 446 KS i 539 Nm obrtnog momenta.