Hyundai
0

Vrijedna priznanja za Santa Fe i Veracruz

Sarajevo-x.com
Vodeći izbor najboljih automobila putem interneta u SAD-u, Cars.com, dodijelio je najveća priznanja, "Best Bets 2009.“, za dva Hyundai terenca, Hyundai Santa Fe i Hyundai Veracruz.

Prema spomenutom izboru, modeli koji mogu konkurisati za priznanja moraju imati zadovoljavajuće rezultte po tri kriterija. Prvi je da imaju ocjenu"dobar“ prema IIHS-u (Institute for Highway Safety), prosječne ili iznadprosječne ocjene o pitanju izdržljivosti, i iznad prosješnu ekonomičnost u svojoj klasi.

Prilikom ocjenjivanja uzimaju se u razmatranje i testiranja renomiranih auto časopisa, odnos uloženo/dobijeno, kao i ocjene posjetilaca sajta Cars.com.

"Modeli Hyundai Santa Fe i Hyundai Veracruz predstavljaju upravo odnos cijene i kvalitete koji kupci očekuju. Spomenuta vozila nude odličan dizajn, prostranu unutrašnjost, najvišu sigurnost i najbolje garancijeske uslove. Jednostavno, ovo su vozila koje bi svi željeli voziti“, izjavio je urednik Mike Hanley.

Na ceremoniji je predstavnik Hyundai motor Company, Scott Margason, naglasio: "Predstavlja nam veliko zadovoljstvo da su glasači izabrali upravo naša vozila kao najpoželjnija u 2009. godini. Upravo ova vozila nude mnogo više od konkurencije, po pitanju sigurnosti, luksuza i zadovoljstva.“

Na bh. tržištu kupcima je vrlo dobro poznat model Santa Fe, a podsjećanja radi, na našem tržištu je odnedavno prisutna i europeizirana verzija modela Vercaruz, pod nazivom Hyundai ix55. Kao i na tržištu SAD-a, model ix55 pogoni V6 diesel motor sa 240 KS uz 6-stepeni automatski mjenjač i nudi vrhunsku sigurnost koju je EURONcap ocjenio sa maksimalnih 5 zvjezdica.