Za dobrotvorne svrhe
19

Vozači Subaruovih automobila ogranizovali najveće okupljanje u historiji

D. B.
Jedan od najboljih načina za poštovanje društvenog distanciranja jeste korištenje vlastitog automobila, a restrikcije ipak ne znače da se ne možete zabavljati. Interesantnu i veoma korisnu ideju realizovali vozači Subaruovih automobila u Americi.

Ideja Subaruovih vozača je bila da postave svjetski rekord za najveće okupljanje vozila ovog japanskog brenda, ali i da skupe novac za dobrotvorne svrhe.

Subaru Tecnica International (STI) Subiefest i Subaru Amerika su potvrdili da je okupljanje 1.751 automobila novi svjetski rekord koji je nadmašio onaj iz 2015. godine, kada je na okupljanju bilo 549 automobila.

Guinessov rekord je zabilježen na godišnjem okupljanju koje se organizuje u SAD-u, a umjesto da se sastanu licem u lice, učesnici su formirali velike redove svojim automobilim kako bi se poštovale mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Svaki učesnik je dao svoj doprinos za organizaciju Feeding America, a Subaru Amerika će izdvojiti jednak iznos. Zahvaljujući okupljanju Subaruovih vozača, bit će osigurano oko 500.000 obroka.

"U ovo izazovno vrijeme tražimo stabilnost u životu. Nadamo se da će ova donacija omogućiti obroke za ljude koji su gladni u Americi. Moramo ostati sigurni i sjetiti se da trebamo pomoći drugima kad god možemo", izjavio je Alan Bethke, potpredsjednik marketinga u kompaniji Subaru America.

Vezani članci