Za pobjednika novi XC60
0

Volvo Ocean Race igra starta 29. oktobra

Sarajevo-x.com
Baš kao i profesionalni jedriličarski timovi, koji nastupaju u Volvo Ocean Race utrci, tako će i igrači koristiti meteorološke podatke, u cilju pronalaska najbrže rute i optimalne kombinacije plovidbe, kako bi svoje virtuelne brodove doveli na cilj što je brže moguće.
Kreirana od strane specijaliste za igre United Games, potpuno nova igra, bit će pokrenuta 29. oktobra, kada starta i lučka utrka u Alicanteu, a u odnosu na prethodnu igru, koja je privukla preko 220.000 učesnika, donosi brojna poboljšanja.

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo ljubiteljima Volvo Ocean Race utrke predstaviti novu igru. Mnogo toga je promijenjeno u odnosu na prethodno izdanje. Socijalni mediji su eksplodirali, a Twitter je postao glavni izvor informacija. Sa tim na pameti, naš je tim kreirao vrhunsku trkaću igru, u kojoj igrači mogu testirati svoje mogućnosti u navigiranju Volvo Open 70 plovila kroz okeane. Posljednje izdanje igre bilo je veoma uspješno, mada mislimo da će nova igra prevazići sve igre ovog tipa. Sa integracijom Facebook-a i jednostavnim igranjem preko mobilnog telefona, osigurano je lakše povezivanje sa virtuelnom jahtom. Ali budite sigurni sa preko 500.000 plovila u vodi, konkurencija će biti oštra.“ - izjavio je Marijn Harinck, direktor United Games-a.

Nova igra će se moći igrati na Facebook-u i na Volvo Ocean Race internet stranici, kao i na nekoliko vodećih news i sportskih portala. Po prvi put, igrači će igri moći pristupiti uz pomoć iPhone i Android uređaja. Facebook igrači će moći označiti prijatelje i provjeriti kako oni napreduju, kao i dijeliti igru sa drugim Facebook korisnicima. Ugrađeni „Friend Bar“, omogućit će svim igračima da međusobno komuniciraju dok igraju. Ostala poboljšanja znače da je posljednja verzija osjetno brža od prethodne, te će omogućiti početnicima da brzo postanu profi igrači. Ulazak u igru je besplatan, ali će igrači biti u mogućnosti da kupe dodatne kredite, kako bi pristupili posebnim dodacima i informacijama.

Pored glavne nagrade, Volva XC60, drugoplasirani će dobiti unikatni sat, proizvođača IWC Schaffhausen, službenog mjerioca vremena Volvo Ocean Race utrke. Treća nagrada bit će VIP Formula 1 hospitality paket, uključujući smještaj i pristup paddock-u, kojeg obezbjeđuje logistički partner DHL. Dodatne ekskluzivne nagrade bit će dodjeljivane tokom utrke, kao što su VIP posjete utrci i vožnje na Volvo Open 70 plovilu, te brojni pokloni.

„Direktor Volvo Ocean Race komunikacija, Jon Bramley izjavio je: „Integracija sa Facebook i Twitter aplikacijama, kao i činjenica da se igra može igrati na nekoliko glavnih news i sportskih portala, kao i na mobilnim uređajima, osjetno će povećati domet igre. Već sada imamo preko 50.000 Facebook fanova.

Prije starta prve dionice utrke u španskom Alicanteu, 5. novembra, igrači će imati priliku isprobati novu igru tokom službene trening utrke od 29. oktobra do 2. novembra.