Promocija strasti i performansi
0

Volvo na Sajmu klasičnih automobila

Sarajevo-x.com
Klasični crveni modeli Volva krasiti će izložbeni prostor na najvećem sajmu ekstravagantnih klasičnih automobila u Velikoj Britaniji.

Nekoliko neodoljivih klasičnih Volvo modela - svi redom u crvenoj boji ljubavi i energije - biti će glavna atrakcija na ovogodišnjem Sajmu klasičnih modela u Birminghamu, od 14. do 16. novembra 2008.

Neobično zanimljiva izložba crvenih saloon i coupe Volvo modela sa sportskim oznakama biti će postavljena na 400 kvadratnih metara izložbenog prostora u prvom paviljonu birmingemskog NEC velesajma. Prekrasan dizajn, privlačne nijanse boja i neodoljiva ljepota ovih modela privući će gledatelje, a mnoge će iznenaditi i podatak da su neki od ovih modela toliko dobro sačuvani da su prešli vrlo malu kilometražu.

Među izloženim automobilma na Volvo štandu, isticati će se PV544 Sport, vrlo rijedak model Amazon 123GT, dva primjerka modela Volvo 1800 i vrlo neobičan coupe 262. Svaki će model, naravno, ispričati svoju zanimljivu priču. Kada se posjetioci susretnu s ovim klasičnim crvenim sportskim modelima, otkriti će manje poznatu istoriju Volva i njegove raritetne modele za koje većina onih koji nisu iz Švedske vjerovatno nije ni čula.

Učestvovanje Volva na Sajmu klasičnih automobila u Birminghamu omogućeno je odjelom Volvo Cars Heritage – odjelom koji pažljivo arhivira istoriju korporacije - a njeno bogato naslijeđe nastoji predstaviti javnosti. Uz ovaj odjel, na projektu će učestvovati i Volvo Owners Club koji ima razgranatu mrežu članova i značajnu ekspertizu na ovom polju. Oni će upoznati posjetioce o vlastitom klupskom djelovanju, kao i klasičnim Volvo modelima.