auto
0

FOTO / Volvo i Polestar ulaze u WTCC šampionat 2011. godine

Sarajevo-x.com
Robert Dahlgren će u WTCC šampionatu sljedeće godine nastupiti sa automobilom kojim je osvojio STCC šampionat, te na taj način pripremiti teren za zvanični ulazak Volva u WTCC 2012. godine.
Zvanični partner Volvo Motorsport divizije još od 1996. godine, Polestar Racing, dobio je definitivno zeleno svjetlo od Volva za puno učešće u narednoj sezoni svjetskog touring šampionata (WTCC) sa jednim automobilom i to Volvom C30 DRIVe za čijim će upravljaćem biti Robert Dahlgren.

Inače, "zeleni" C30 pogonjen etanolom, sada je nesumnjivo najuspješniji Volvo trkač svih vremena. Od svog pojavljivanja u 2008, odnosno u protekle dvije sezone STCC šampionata, ovaj je automobil osvojio 70 posto svih pole pozicija, pobijedio na 40 posto utrka, te osvojio dvije STCC titule.

Postignuti rezultati, iako važni, će ipak biti sekundaran prioritet. Najvažniji zadatak Polestara jeste prilagođavanje automobila, kako bi sve bilo spremno za zvaničan ulazak Volva u WTCC 2012. godine.

To je sjana vijest za fanove Volva, koji se još uvijek sjećaju osvajanja evropskog touring šampionata sa modelom 240 ili osvajanja britanskog touring šampionata sa modelom S40, ali i šampionskih titula u švedskom touring šampionatu sa modelima 850, S40, S60 i naravno novim C30. Sa solidnom tradicijom i novim potencijalom, Volvo je ponovo spreman za povratak na međunarodnu motorsport scenu, što će biti odličan marketinški alat.