|

Volkswagen planira proizvodnju modela CC Shooting Brake

Volkswagen planira proizvodnju modela CC Shooting Brake
23
Klix.ba
10.2.2013. u 17:45
16
komentara
23

dijeljenja
Volkswagen planira proizvodnju modela CC Shooting Brake
Kompanija Volkswagen planira proširiti svoju porodicu automobila Passat modelom CC Shooting Brake.
Zvaničnici Volkswagena kažu da će se model s pet vrata pridružiti nasljedniku aktuelne limuzine te da će imati MQB platformu.

Sljedeća generacija Passata je planirana za 2015. godinu. Model će dodatno "porasti", a ukupna dužina će iznositi gotovo 4.900 mm. Cilj VW-a je uspješno popuniti prazninu između modela Passat i Phaeton.

Veće dimenzije će omogućiti i poboljšanja unutrašnjosti uključujući više prostora za putnike na stražnjem sjedištu. Kao što je slučaj sa aktuelnim CC-om, novi model će ponuditi četverocilindrične benzinske i dizel motore, a moguć je i plug-in benzinsko-električni hibrid.

Kupci će moći birati između prednjeg i opcionog 4Motion pogona na sva četiri točka, koji je zapravo najnoviji VW-ov Haldex 5 sistem.

Novi model će imati zaobljenu liniju krova i vrata prtljažnika ugaonog oblika. Kapacitet prljažnika će iznositi do 570 litara.

Odluka za proširenjam CC ponude i uključivanje Shooting Brakea je bazirana na kontinuiranoj odličnoj prodaji praktičnog Passata u karavanskoj izvedbi.

"Tržište karavana nastavlja rasti i mi želimo proširiti naš prodajni potencijal. Budućnost vidimo u takozvanom Shooting Brakeu, ali još uvijek nismo sigurni da li će model zaista usvojiti to ime", izjavio je jedan od zvaničnika VW-a.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...