Ohrabreni prodajom karavana
23

Volkswagen planira proizvodnju modela CC Shooting Brake

Klix.ba
Kompanija Volkswagen planira proširiti svoju porodicu automobila Passat modelom CC Shooting Brake.

Zvaničnici Volkswagena kažu da će se model s pet vrata pridružiti nasljedniku aktuelne limuzine te da će imati MQB platformu.

Sljedeća generacija Passata je planirana za 2015. godinu. Model će dodatno "porasti", a ukupna dužina će iznositi gotovo 4.900 mm. Cilj VW-a je uspješno popuniti prazninu između modela Passat i Phaeton.

Veće dimenzije će omogućiti i poboljšanja unutrašnjosti uključujući više prostora za putnike na stražnjem sjedištu. Kao što je slučaj sa aktuelnim CC-om, novi model će ponuditi četverocilindrične benzinske i dizel motore, a moguć je i plug-in benzinsko-električni hibrid.

Kupci će moći birati između prednjeg i opcionog 4Motion pogona na sva četiri točka, koji je zapravo najnoviji VW-ov Haldex 5 sistem.

Novi model će imati zaobljenu liniju krova i vrata prtljažnika ugaonog oblika. Kapacitet prljažnika će iznositi do 570 litara.

Odluka za proširenjam CC ponude i uključivanje Shooting Brakea je bazirana na kontinuiranoj odličnoj prodaji praktičnog Passata u karavanskoj izvedbi.

"Tržište karavana nastavlja rasti i mi želimo proširiti naš prodajni potencijal. Budućnost vidimo u takozvanom Shooting Brakeu, ali još uvijek nismo sigurni da li će model zaista usvojiti to ime", izjavio je jedan od zvaničnika VW-a.