{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volkswagen partner Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

N
14.6.2004. u 12:40
0
0
Volkswagen partner Olimpijskih igara u Pekingu 2008.
0
Volkswagen partner Olimpijskih igara u Pekingu 2008.
Volkswagen Phaeton na sajmu automobila u Pekingu
Organizacijski odbor 29. olimpijskih igara Peking 2008. odabrao je Volkswagen Kina, uključujući Volkswagen Investment Co. Ltd., Šangaj VW Co. Ltd. i FAW-Volkswagen Co. Ltd., da budu partner Olimpijskih igara u Pekingu 2008.
VW će, naime, osigurati finansijsku podršku, podršku u automobilima, te druge vidove podrške za održavanje Olimpijskih igara u Pekingu 2008., Paraolimpijskih igara u Pekingu BOCOG, kineskom olimpijskom odboru kao i podršku kineskom olimpijskom timu na zimskim Olimpijskim igrama 2006. i Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

“Vrlo smo uzbuđeni i ponosni što smo odabrani da budemo službeni partner Olimpijskih igara u Pekingu, a u isto vrijeme smo svjesni da se radi o velikoj odgovornosti i izazovu”, rekao je dr. Bernd Pischetsrieder, šef Upravnog odbora VW-a.

“VW je zahvalan za povjerenje koje su nam iskazali BOCOG i kineska vlada kao i narod Kine. Velika je čast za VW biti partner Pekingu 2008. VW je spreman osigurati podršku potrebnu za uspješnu promociju olimpijskih sportova i širenje olimpijskog duha u Kini”, kazao je Pischetsrieder.

Inače, Volkswagen je najveći i najuspješniji međunarodni partner u automobilskoj industriji u Kini. Kinesko tržište predstavlja ključnu komponentu VW-ove globalne strategije, koje bi u budućnosti zasigurno predstavljalo jedno od najinteresantnijih tržišta.

Njemački proizvođač automobila je uključen u snažan proces rasta automobilske industrije u Kini i odražava izvanredna dostignuća koja je Kina postigla svojim ekonomskim reformama. VW je bio i ostaje pouzdan partner kineske nacije i BOCOG-a.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: