{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VolksWagen Concept T

6.1.2004. u 22:58
0
0
VolksWagen Concept T
0
VolksWagen Concept T
Volkswagen je na NAIAS sajmu u Detroitu javnosti prezentirao konceptni automobil jednostavnog imena T.
Radi se o crossover vozilu za kojeg iz VW-a kažu da posjeduje visoke sposobnosti u off-road uslovima, te što je interesantno u skoro istoj mjeri se dobro snalazi u ulozi sportskog automobila namijenjenog za vrući asfalt.


Ovu novu VW-ovu viziju pokreće 241 KS snažan V6 agregat koji u saradnji sa automatskim Tiptronic mijenjačem prenosi snagu na sve točkove zahvaljujući poznatom 4Motion pogonu.

Pored interesantnog dizajna na karoseriji se prije svega ističu "gullwing" vrata zahvaljujući kako stylingu tako i tehnologiji koja koordinira sa njima. Naime pri otvaranju, vrata se simultano zakreću prema vani i stepenito dižu prema gore. Prednost ovog sistema je vrlo lako ulaženje i izlaženje iz vozila a i sama vrata zahtijevaju manje prostora pri otvaranju prema vani te je time jednostavnije i snalaženje na užim parking prostorima.

Dizajn je, bez obzira iz koje perspektive posmatrali concept T, izuzetno upečatljiv što baš i nije odlika serijskih VW-ova.


Kompaktnom izgledu doprinose i naglašeno kratki prevjesi, a zadnji je čak i kraći od prednjeg. Pored ostalih detalja na karoseriji među najupečatljivijim je svakako položaj ispušnih cijevi od nehrađajućeg čelika, koje su na neki način integrisane u stop svijetla.

Interijer sasvim dobro prati vanjsku avangardu, a primjetna je i upotreba otpornijih i prikladnijih materijala za vozilo ovakve svrhe.


Nije izostala ni sva moderna tehnologija, a prije svega treba pomenuti head-up displej koji na vjetrobransko staklo projektuje osnovne podatke sa kokpita.

Novi Mercedes-Benz SLK

07.01.2004. u 22:58

Osvajač američkih srca

04.01.2004. u 23:04
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: