Dovoljan za život
7

Vojni kamion pretvoren u kamper sa solarnim krovom

D. B.
Vojni kamioni mogu biti sjajne platforme za različite projekte kao što su pokretni domovi, odnosno kamperi.

Kamioni su po prirodi robusni, pouzdani i lako se popravljaju, a to je također veoma važno onima koji odluče živjeti u njima kada ih pretvore u kampere.

Jedan par je od vojnog kamiona napravio kamper koji ima sve što je potrebno za život, a između ostalog je tu veliki krevet, topla voda, prostor za pripremanje hrane i drugo.

Baza za pokretni dom je bio kamion M1087 koji je dio Family of Medium Tactical Vehicles vozila ili kraće FTMV. Ovaj kamion ima proširive bočne strane koje omogućavaju još više prostora u unutrašnjosti. Također, ima sistem grijanja vode tako da je tuširanje omogućeno gdje god da se pomenuti par nalazi. Tu su i generatori koji se koriste prilikom kuhanja.

Na krovu se nalaze solarni paneli koji se također mogu ukloniti kako bi se moglo uživati ui pogledu s krova, posebno kada je riječ o izlasku ili zalasku sunca.

Unutrašnjost je impresivna, tu je veliki krevet koji se podiže prema stropu kada nije potreban. Ovaj sistem može izravnati krevet čak i kada je kamion parkiran pod nagibom.

Pokretni dom je dobio i novo osvjetljenje unutrašnjosti u plavoj boji koje doprinosi atmosferi u vrijeme zabave. Tu su i laseri tako da je unutrašnjost spremna za party.