6. Getaway in Zenica
41

Vlasnici automobila iz BiH i zemalja Evrope predstavili svoje ljubimce

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U organizaciji zeničkog autokluba Ze-tuning na platou Kamberovića polje u Zenici jučer je održan 6. Getaway in Zenica događaj koji je okupio vlasnike ljubimaca na četiri točka iz cijele Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Evrope.

Ovogodišnje takmičenje koje je održano u Zenici ponovo je privuklo dosta interesovanja vlasnika automobila iz BiH, ali i drugih zemalja Evrope koji su došli u Zenicu i predstavili svoje automobile u takmičarskim kategorijama.

Svi posjetioci imali su priliku da svoje ljubimce prijave u nekoliko takmičarskih disciplina, a najuspješniji su dobili i zaslužene nagrade i priznanja.

U German style uređenju vozila prvoplasirani je bio Edin Hasanović sa VW Golf 5, drugoplasirani Mirza Šarić s BMW-om, dok je treće mjesto osvojio Senad Aldžić s Golfom MK2.

U extreme izgledu prvo mjesto je pripalo Dini Jahiću i njegovoj Astri H, a iza njega su bili Zlatan Vasić sa Astrom G i Saša Šimić s Nissanom 2350.

U street styleu Edina Čerimović je osvojila prvo mjesto s vozilom VW Golf MK2, drugo mjesto je osvojio Dermiš Dizdarević s Audijem A4, dok je trećeplasirani bio Mehidin Zejnilagić s Puntom.

U sporednim klasama najbolje rezultate su ostvarili Haris Telalović, Vlado Manjić, Branislav Kovačić, Oliver Pavljošević, Admir Belko, Bahro Lelić, Edin Proho, Anela Hadžiomerović, Enis Belko te Menser Redžić.

U street A klasi prvo mjesto je pripalo Edinu Prohi s 139,8 dB. Street B klasu osvojio je Amir Osmančević iz Cazina s 147,5 dB, Admir Kadić iz Tuzle je s 138,9 dB bio drugoplasirani, dok je treće mjesto pripalo Kerimu Varatanu iz Sarajeva s 124,9 dB.

Banro Lević sa 141,4 dB osvojio je Street C klasu, dok je drugi bio Saša Grujičić.