Fokus na unutrašnjosti
3

Vilner osvježio prethodnu generaciju Land Rover Discoveryja

D. B.
Kompanija Vilner je osvježila prethodnu generaciju Land Rover Discoveryja te je unaprijedila njegovu unutrašnjost.

Klijent koji je svoj automobil povjerio Vilneru poželio je promjenu koja će njegovog ljubimca učiniti primjetno drugačijim i upravo to je dobio.

VIlner se fokusirao na unutrašnjost Discoveryja, a najočiglednija promjena su sjedišta presvučena smeđom kožom s istaknutim dijamantnim dezenom za trodimenzionalni efekt. Drvo sada ukrašava upravljač, panele na vratima i centralnu konzolu. Nego i viziri su presvučeni Alcantarom. Sve ove promjene su relativno suptilne, ali značajno poboljšavaju izgled vozila.

Vlasnik se odlučio da Vilner unaprijedi njegov Discovery iako je Land Rover ponudio napredniji model koji ima sistem automatskog kočenja s funkcijom detekcije pješaka. U ponudi se za SE paket opreme našao i 3,0-litarski turbodizelski motor koji je ranije bio rezervisan za pakete HSE i HSE Luxury. Također, obnovljeni model je dobio i veći 10-inčni ekran infotainment sistema u paketu SE, odnosno 12,3-inčni ekran za HSE paket. Također, opciono je ponuđen head-up ekran.

Land Rover priprema Discovery za modelsku 2021. godinu, a bit će ponuđen i s blagom hibridnom tehnologijom. Očekuju se promjene dizajna, kao i poboljšana tehnologija.