Događaj u septembru
28

Vettel će voziti puni krug na Nurburgringu u svom šampionskom bolidu RB7

D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Četverostruki šampion Formule 1 Sebastian Vettel ponovo će voziti bolid RB7 u kojem je osvojio titulu u Formuli 1, a to će učiniti na legendarnoj stazi Nurburgring.

Vettel je napustio Formulu 1 nakon završetka prošle sezone, no sada ćemo ga ponovo vidjeti na stazi i to na "Zelenom paklu". Popularni Seb će voziti bolid RB7 s kojim je 2011. godine osvojio titulu šampiona Fomrule 1, ali je važno na pomenuti da će koristiti e-gorivo. Isto namjerava učiniti i na Festivalu brzine Goodwood, kada će voziti Williams FW14B koji je pripadao Nigelu Mansellu.

Vettelov krug na Nurburgringu bit će dio festivala pod nazivom Red Bull Nurburgring, koji se održava 9. septembra. Ovaj događaj će uslijediti odmah nakon utrke 12 sati Nurburgringa koja se vozi istog vikenda.

Nijemcu će se pridružiti i Daniel Ricciardo, aktuelni rezervni vozač Red Bull Racinga, koji pravi pauzu od utrka. Australac će voziri bolid RB8.

Ovo će biti prvi put da bolid "zatvori" puni krug na stazi Nurburgring dugoj 20,8 kilometara otkako je to učinio Michael Schumacher u Mercedesovom bolidu 2013. godine.