Adut? Ubrzanje!
12

Utrka pet sjajnih automobila oduševit će ljubitelje brzine

N. N.
Brzinski obračuni super automobila sve su popularniji na društvenim mrežama, a u njima podjednako uživaju sudionici i promatrači.

Izbor modela zadovoljava i najveće zaljubljenike u brzinske obračune. Na startnoj liniji našli su se SUV s električnim pogonom, klasični sportski automobil, njemački coupe i brze limuzine.

U startnom redu našao se Teslin X P100D koji koristi dva električna motora. Brzinu od nula do 100 km/h dostiže za manje od tri sekunde. Ubrzanje ovog SUV-a jedan je od njegovih glavnih aduta i veoma je konkurentan u borbi sa super brzim automobilima.

Među natjecateljima je i Audi R8 V10. Pokreće ga V10 motor sa 620 konjskih snaga povezan s mjenjačem sa 7 brzina. Performanse motora čine da ovaj model ubrzava od nula do 100 za nešto više 3,2 sekunde. Maksimalna brzina modela je oko 320 km/h. Kod ovog automobila dolazi do izražaja eksplozivnost Quattro AWD sustava koji bez problema usmjerava snagu na kolnik.

Ako niste obožavatelj super brzih automobila, možda ćete promijeniti mišljenje kada vidite kako se Porsche 911 Carrera 4S ponaša na kratkim stazama. Novi model odlikuje se 3-litarskim motorom od 450 konjskih snaga. Tu je i Porscheov super PDK mjenjač s dvostrukom spojkom idealnom na utrkama gdje se testira ubrzanje.

Pažnju ljubitelja skupih limuzina privlače modeli koji stižu iz Njemačke, a pokreću ih V8 motori s dvije turbine. Prvi je novi BMW M8 Coupe s 4,4-litarskim motorom od 617 konjskih snaga. Brzinu od nula do 100 kilometara na sat dostiže za nešto više od tri sekunde, piše Motor1.

Mercedes AMG GT63S zadovoljit će izbirljive obožavatelje modela s pet vrata. Limuzinu pokreće 4-litarski motor s dvije turbine i 630 konjskih snaga, a od nula do sto ubrzava za nešto više od 3,1 sekundu.

Audi je ostavio konkurenciju iza sebe, jer je utrku na 400 metara okončao za 10,7 sekundi. BMW je bio za tri desetinke sporiji. Model Tesla se našao na trećem mjestu s vremenom od 11,1 sekunde. Mercedes je bio za desetinku sporiji od Tesle, a na začelju je Porsche s vremenom od 11,4 sekunde.