{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro novi modeli PSA grupacije, Berlingo, Partner i Combo

Klix.ba
15.2.2018. u 12:15
0
4
Uskoro novi modeli PSA grupacije, Berlingo, Partner i Combo
0
Uskoro novi modeli PSA grupacije, Berlingo, Partner i Combo
Grupacija PSA koja je jedan od začetnika segmenta automobila za slobodno vrijeme, predstavlja novu generaciju automobila za svoje marke Peugeot, Citroën i Opel/Vauxhall.
Nova linija automobila proizlazi iz jedinstvenog razvojnog programa kojem je cilj povećanje efikasnosti ulaganja i resursa posvećenih razvoju vozila, a sve to kao odgovor na potrebe korisnika i njihove obrasce korištenja.

Za nove automobile razvijena je inovativna platforma koja će osigurati da oni postanu standardi u segmentu vozila za slobodno vrijeme kad se radi o efikasnosti, upravljivosti, udobnosti i sigurnosti.

Novi su modeli razvijeni na temelju platforme EMP2, a koristit će najnoviju generaciju pogonskih sistema i pomoćne opreme namijenjene vozaču. Nova linija automobila ponudit će kupcima zainteresiranim za vozila za slobodno vrijeme najmodernije dostupne osobine i zadovoljavat će najviše tržišne standarde na području ergonomije, modularnosti i zapremine prtljažnika.

Da bi zadovoljili sve potrebe kupaca vozila za slobodno vrijeme, ovi novi automobili će dolaziti u dvije dužine, pri čemu će svaka biti dostupna u verziji s pet i sedam sjedala.

Vanjski dizajn novih vozila za slobodno vrijeme karakteriziraju linije u uravnoteženim i dinamičnim proporcijama zahvaljujući visokom i kratkom poklopcu motora. Takav izgled nudi modernost, kompaktnost, robusnost i sigurnost, a istovremeno spaja stilske kvalitete specifične za pojedinu robnu marku.

Svako se vozilo ističe i svojim dizajnom interijera koji se savršeno uklapa u dizajnerske filozofije pojedinih robnih marki.

Svaka od ove tri, tačnije četiri, marke PSA grupacije će narednih dana predstaviti svoje nove automobile.

Modeli ove četiri marke proizvodit će se u tvornicama u Vigu (Španjolska) i Mangualdeu (Portugal). Da bi se zadovoljili prodajni planovi za nove linije, narednih mjeseci u Vigu će biti formiran četvrti proizvodni tim, a u Mangualdeu treći. Dvije tvornice iz Iberijskog industrijskog odjela koje zadovoljavaju najviše standarde Grupe PSA na području performansi uvele su temeljite promjene kako bi mogle proizvoditi nove modele.

Industrijske inovacije u rasponu od automatske pohrane na trakama za presovanje do geometrijske kontrole kvalitete pomoću umjetnog vida, kolaborativnih robota (kobota) i sustava Full Kitting s distribucijom pomoću samonavodećih vozila (SGV-ova) uvest će obje te tvornice u doba "Tvornica 4.0".

Za nekoliko mjeseci bit će predstavljene i privredne verzije ovih novih automobila.

Povodom ovog predstavljanja Olivier Bourges, izvršni potpredsjednik za programe i strategiju, rekao je: “Ovom novom konkurentnom ponudom kupcima pružamo novu generaciju vozila za slobodno vrijeme koji će se izdvajati svojim stilom i osobinama. To je i praktična ilustracija našeg plana Push to Pass: na jedinstvenoj platformi predstavljamo vrlo različite modele koji savršeno utjelovljuju DNK svake od naših robnih marki.“

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: