Impozantan i elegantan
24

Urbanov Rolls-Royce Ghost postavlja nove trendove

D. B.
Nakon što je debitovao na sajmu SEMA, modificirani Rolls-Royce Ghost kompanije Urban Automotive napokon se može naručiti.

Iz Urban Automotivea kažu da eksluzivni stilski program kombinuje "impozantnu pojavu i nenaglašenu eleganciju".

Također, nadograđuje uspjeh Rolls-Royce Cullinana, koji je isti tuner modificirao 2022. godine, a novi automobil je preuzeo dosta karakteristika dizajna prethodnog modela, koji je efikasan u oba slučaja. Vlasnik i šef dizajna u Urbanu je kazao da će ravne felge i svijetle unutrašnjosti biti veliki trendovi u svijetu tuninga u 2024. godini, tako da je ovaj Ghost modificiran u tom smjeru.

Sve modifikacije namijenjene Ghostu lako se mogu iskoristiti za Phantom i Spectre.

Cijeli tim radi na upotpunjenju i poboljšanju estetike automobila, svi dijelovi se proizvode ručno u Urbanovom sjedištu u Milton Keynesu, a rezultat je zaista spektakularan.

Lista modifikacija eksterijera uključuje karbonski prednji branik, dvodijelnu oblogu prednjeg branika od karbonskih vlakana, integrisana dnevna svjetla, spliter prednjeg branika od karbona, stražnji karbonski branik, difuzor i lip spojler, kao i aluminijske završetke izduvnih cijevi. Na vratima poklopca prtljažnika je Urban Icon oznaka.

Urban nudi izbor između 22 i 24-inčnih Vossen kovanih aluminijskih felgi, a tuner predviđa da će veći set ravnih felgi biti pravi hit ove godine.

Milltek Sport izduvni sistem visokih performansi je dostupan kao opcija te "oslobađa" više potencijala Ghostovog V12 motora istovremeno nudeći i bolji zvuk. Ispod haube je 6,75-litarski twin-turbo V12 motor, koji razvija 563 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Ghost Black Badge isporučuje 592 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Kupcima je dostpno više od 40 pojedinačnih komponenti, a Urban je specijalizovan i za aftermarket proizvode namijenjene brendovima kao što su Land Rover, Bentley, Mercedes-Benz, Lamborghini, Audi, Volkswagen i Tesla.

Narudžbe su otvorene, no cijene nisu dostupne javno, nego ih je moguće dobiti na upit.