Promocija
0

U Tuzli predstavljena nova Mazda 3

Sarajevo-x.com
U novootvorenom, moderno opremljenom, salonu auto kuće Remex Tuzla, ovlaštenog zastupnika za Ford i Mazdu, predstavljena je druga generacija modela Mazda 3.

Mazda 3 jedan je od najpopularnijih automobila kompaktnog segmenta i prva generacija ovog modela je prodata u više od dva miliona primjeraka. Zato se sa pravom očekuje da će druga generacija ponoviti i nadamo se i nadmašiti uspjeh svog prethodnika.

"Prošlo je skoro dvije godine od naših pregovora o početku saradnje sa auto kućom Remex, a za taj kratki period Remex je postao jedan od naših najjačih partnera. Zato mi je izrazito drago da smo premijeru nove generacije Mazde 3 upriličili u ovom novom modernom salonu“, istaknuo je na predstavljanju Senad Sefić, generalni direktor F-Autocentra SA.

Nova Mazda 3 je logičan nastavak prethodne generacije, pa kao i u slučaju svoje starije sestre Mazde 6 ovaj model ne donosi revoluciju već evoluciju dizajnerskog izraza, pomiče granice i postavlja nove kriterije u segmentu kompaktnih vozila.

Međutim, Mazda 3 je zadržala prepoznatljive dizajnerske poteze prethodnika, dodajući karakteristične crte recentnih Mazdinih sportaša, poput istaknutih prednjih blatobrana, zašiljenih svjetala ili nisko postavljene peterougaone maske hladnjaka. Kao i u prethodnoj generaciji, Mazda 3 se nudi u dvije karoserijske izvedbe, Sedan (4 vrata) i Sport – hatchback (5 vrata).

Što se tiče palete motora, Mazda 3 bit će opremljena sa tri benzinska motora: 1,6 - litreni sa 105 KS, zatim sa 2,0 - litreni sa 150 KS, dok će vrh benzinske ponude činiti poznati 2,3 litreni benzinac sa 260 KS, sa kojim je opremljen najjači model MPS. Dizelsku ponudu čine poznati 1,6 - litreni motor sa 109 KS, kao i dvije verzije novog 2,2 - litrenog motora sa 150, odnosno 185 KS.

Mazda 3 cilja na moderne ljude koji žele istaknuti svoju osobnost i ostaviti svoj trag, istaknuto je na promociji.