Trajao dva dana
729

U Sarajevu održan 5. Međunarodni skup ljubitelja automobila Alfe Romeo

D. B.
U prelijepom ambijentu grada Sarajeva, održan je 5. Međunarodni skup ljubitelja Alfa Romeo vozila, okupljajući strastvene alfiste iz regije. Skup je organizovao klub ARC Alfa Corse, a privukao je stotine zaljubljenika u legendarnu italijansku marku automobila.

Skup, koji je trajao dva dana, održan je 5. i 6. augusta te je okupio ljubitelje Alfa Romeo vozila iz raznih zemalja, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije, Albanije i drugih država regije, stvarajući pravu međunarodnu atmosferu.

Ovo je bila prilika za entuzijaste da se međusobno povežu, razmijene iskustva i dijele strast prema ovoj ikoničnoj automobilskoj marki.

Osim toga, posebna pažnja usmjerena je na promovisanje multietničnosti, multikulturalnosti i promociji kulturnih, historijskih i prirodnih znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Na skupu su učesnici imali priliku vidjeti različite modele Alfa Romeo vozila, od najstarijih klasičnih ljepota do najnovijih modela. Posjetioci su uživali u šarenom spektru predivnih automobila koji su obilježili historiju Alfa Romea.

Tokom skupa su održane brojne aktivnosti, uključujući vožnju kroz prekrasne krajolike Sarajeva, sportsko-rekreativna takmičenja i prezentacije o historiji, karakteristikama i zanimljivostima vezanim uz Alfa Romeo vozila.

"Gledajući stotine ljubitelja Alfa Romeo automobila kako dijele svoju strast i iskustva, osjećamo ponos i radost. Ovaj skup donosi zajedništvo i iskrenu ljubav prema ovoj prekrasnoj automobilskoj marki", rekao je Alen Delić, predsjednik Alfa Romeo kluba iz Sarajeva ARC Alfa Corse.

  1. međunarodni skup ljubitelja Alfa Romeo vozila u Sarajevu pokazao je da ta strast za ovom markom i dalje živi i jača među obožavateljima širom svijeta. Organizatori najavljuju da će sljedeći skup biti još veći i sadržajniji, s ciljem okupljanja još više ljubitelja i širenja ljubavi prema Alfa Romeo vozilima.