auto
0

U nedjelju brdska utrka "Cazin 2009"

Sarajevo-x.com
Tradicionalna i poznata brdska trka koja se odvija na Ostrošcu, poznatoj stazi "Krajiškoj zmiji" je spremna i od danas se kreće sa treningom.

Kako saznajemo od Samira Kržalića, predsjednika AMK Extra sport, koji je i organizator utrke, pripreme teku po planu, te trenutno nema problema oko organizacije. Ove godine vozi se trka za Prvenstvo centralno europske zone na brdskim stazama 2009, Međunarodno prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama 2009 te Prvenstvo Bosne i Hercegovine na brdskim stazama 2009.

Lista primljenih vozača je trenutno 49, a već danas ćemo moći vidjeti Evropske Šampione na brdskoj stazi. Staza će biti zatvorena u subotu od 12:00 do 18:00, a u nedjelju od 08:00 do 19:00, tj. put od Mihaljevca pa do Hotela Sedra, i biti će preusmjeravan na Osredak. Put se otvara po završetku utrke, bez obzira na satnicu.

Očekuje se dobra posjeta na utrci od strane domaće publike, te ekipa AMK Extra sport poziva sve ljubitelje auto - moto sporta da skupa uveličaju ovaj oktanski vikend u Cazinu.

Organizatori također očekuju novi rekord staze kako su ga najavili i sami takmičari.