Nezaustavljivi terenac
18

U Los Angelesu predstavljen Land Rover Defender iz novog filma o Jamesu Bondu

D. B.
Land Roverov novi Defender ima "glavnu ulogu" u novom filmu o britanskom agentu Jamesu Bondu, a jedan od modela koji su korišteni tokom snimanja izložen je na Sajmu automobila u Los Angelesu.

Robusni Defender debituje na sjevernoameričkom tlu, a za razliku od svog prethodnika bit će ga moguće naručiti putem zvaničnih kanala.

Nanoviji nastavak popularne franšize pod nazivom "No Time to Die" pojavit će se u kinima u aprilu 2020. godine, a vidjet ćemo i preporođeni terenac koji će sudjelovati u tradicionalnoj potjeri.

Međutim, još uvijek nije poznata tačna uloga Defendera u filmu, no iz Land Rovera poručuju da su ga kaskaderi vozili u najekstremnijim off-road uvjetima i "demonstrirali negovu nezaustavljivu prirodu".

Objavljen je i snimak vožnje Defendera po zahtjevnom off-road terenu te skokova u zrak.

Defender odabran za film je verzija 110 srednje veličine, a bit će dostupna kraća 90 i duža 130 verzija. Opremljen je najboljom X opremom uključujući 20-inčne crne naplatke i off-road gume.

SUV će se pojaviti u filmu uz Aston Martinov hiperautomobil Valhalla, a Land Rover je povrdio da ćemo vidjeti i Range Rover Sport SVR te historijske modele kao što su Series III i Range Rover Classic.