|

U Fordu razmišljaju o modelu koji bi se opet mogao zvati Capri

U Fordu razmišljaju o modelu koji bi se opet mogao zvati Capri
27
E. L.
12.11.2019. u 12:17
6
komentara
27

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Ako se najave obistine, svi se nadaju da će Ford Capri za 21. stoljeće zadržati osobine i konture istoimenog prethodnika.
Nakon nedavnog oživljavanja naziva Puma, iza kojeg se devedesetih godina izvorno krio mali sportski automobil, u evropskom ogranku američke automobilske kompanije Ford razmišljaju i o povratku na scenu naziva Capri.

Ford je Capri proizvodio od 1968. do 1986. godine, a sportski Coupe koji je kroz tri generacije proizveden u skoro dva miliona primjeraka u osnovici je bio alternativa za model Mustang koji se tih godina nije nudio kupcima u Evropi.

U posljednjoj izjavi za pojedine britanske medije šef Fordovog evropskog dizajnerskog odjela Amko Leenarts rekao je da u "plavom ovalu" razmišljaju o oživljavanju Caprija koji bi, uz adekvatno prilagođavanje sadašnjem vremenu, sa sobom donio sve što je karakterisalo istoimenog prethodnika.

"Naravno da prije donošenja konačne odluke mnogo toga treba analizirati i staviti na papir, jer ne želimo da ponovimo priču koju smo imali s tržišno neuspješnim modelom Probe koji je svojevremeno bio duhovni nasljednik Caprija", rekao je Leenarts.

Istovremeno, entuzijasti se nadaju da Ford s eventualnim novim Caprijem neće krenuti putem oživljene Pume koja, nažalost, više nije mali sportski automobil.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...