{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužna sudbina rijetke automobilske egzotike

11.4.2015. u 17:08
45
38
Tužna sudbina rijetke automobilske egzotike
45
Mnogo je mogućih razloga zbog kojih je nekolicina egzotičnih i veoma rijetkih automobila završila po prašnjavim skladištima i šupama. Mnogi od njih čak i pod vedrim nebom, gdje su izloženi vremenskim (ne)prilikama i neumoljivom zubu vremena koji ih, polako ali sigurno, pretvara u prah.
Razlozi nisu navedeni, ali za neke automobile na fotografijama, zbog kojih su pravi ljubitelji "zvuka i slike" uzdisali i onda i sada, čak se tvrdi da su nepokretni po nekoliko decenija. Istovremeno, njihova pažljivo mažena "rodbina" sada se u svom punom sjaju šepuri po izložbama klasičnih automobila.

Šta god da se u međuvremenu desilo s njihovim vlasnicima, nevjerovatno je da pojedini kultni supersportski automobili, koji su uvijek bili privilegija najbogatijeg sloja društva i uglavnom se proizvodili u malim serijama, završe svoj "život" napušteni pod debelim slojem prašine.

U nekim sretnijim okolnostima, pored izmamljivanja uzdaha okoline, takvi automobili danas bi koštali mnogo više novca, nego kada su nekada davno prvi put izašli iz prodajnog salona. U ovom slučaju fotografije, ipak, govore mnogo više od riječi.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: