Jedan od sedam
12

Wolf Racing slavi 40. rođendan Mustangom čiji motor razvija 745 konjskih snaga

E. L.
U tuning kompaniji Wolf Racing Fordovim automobilima bave se od 1979. godine, a u sklopu obilježavanja 40. rođendana za samo sedam kupaca pripremili su Mustang u čiji je V8 motor "smješteno" dodatnih 285 konja.

Iza naziva "One of 7" (jedan od sedam) krije se aktuelni Mustang GT Fastback kojim u poznatoj njemačkoj tuning kompaniji Wolf Racing obilježavaju četiri decenije od početka dorađivanja Fordovih automobila.

Čak 40 godina poslije, uz ogromno iskustvo koje su u Wolf Racingu stekli uspješnim učešćem u različitim nacionalnim i međunarodnim šampionatima na kružnim stazama, sedam kupaca dobit će priliku da kući odveze kolekcionarski Mustang čiji 5-litarski V8 motor potpomognut Edelbrock mehaničkim kompresorom raspolaže sa 745 konjskih snaga i 880 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Snažniji 285 konjskih snaga od standardnog modela, "One of 7" od 0 do 100 km/h stiže za nešto više od tri sekunde. Prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se posredstvom ručnog 6-stepenog ili automatskog 10-stepenog mjenjača, a adaptivni ovjes, mehanička blokada diferencijala i adekvatne gume trebali bi pomoći upravljivosti automobila koji kuca na vrata najsnažnijim Challengerima (Dodge).

Pored adekvatnih aluminijskih pločica na karoseriji i u kožom obloženoj kabini, dio ekskluzivnog paketa čini i komplet novih 21-inčnih felgi. U Wolf Racingu zauzvrat traže 94.440 eura.