Tuning
61

Wheelsandmore pripremio pravu "đavolju stvar"

Klix.ba
Tuning kompanija Wheelsandmore predstavila je svoju kreaciju novog Lamborghinijevog modela Huracan koja se krije iza naziva LP850-4 Lucifero (đavo, prev. sa italijanskog)).

Automobil je dobio veoma atraktivne 20, odnosno 21-inčne ojačane felge sa centralnim pričvršćivanjem, ali to u ovoj priči zapravo i nije bitno. Ono što u slučaju ovog "Lucifera“ podiže puls i krvni pritisak nalazi se odmah iza sjedišta.

Wheelsandmore nudi tri faze dorade slavnog 5,2-litarskog V10 motora. Faza 1 uključuje novi izduvni sistem napravljen od nehrđajućeg čelika, optimiziranu centralnu upravljačku jedinicu i zračni filter koji u odnosu na standardni propušta mnogo više zraka.

Zahvaljujući spomenutim modifikacijama motor razvija 640 KS i 600 Nm obrtnog momenta, što je za 30 KS i 40 Nm više od standardnog. Faza 2 ide korak dalje. Motor dobija mehanički kompresor, a pored toga stiže i ojačano kvačilo, kao i blokada diferencijala. Snaga motora penje se na 777 KS, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 700 Nm.

Na kraju ponude je Faza 3 uz koju Huracan opravdava dodatak u svom nazivu, jer motor tada nudi 850 KS i 730 Nm obrtnog momenta. Cijene dorada i performanse još uvijek nisu objavljene.