Ljepši i snažniji
8

Vansportsov Mercedes Vito dokazuje da kombi može biti atraktivan i funkcionalan

Klix.ba
Kompanija Vansport je predstavila svoj projekt baziran na Mercedesovom kombiju Vito i učinila ga atraktivnim i praktičnim.

Radi se o bijelom kombiju sportskog izgleda koji je nazvan White SportsVan, koji je jedan u nizu Mercedesovih kombija na kojim je Vantsports dosad radio. Ovog puta je pažnja posvećena modelu Vito 119 Mixto, a među očiglednim razlikama su aktraktivni eksterijer s aerodinamičnim paketom uključujući pragove, stražnji dio sa dva završetka izduvnih cijevi, krovni spojler, donji lip spojler naprijed te bijela boja s crvenom i bijelom folijom koja služi za promovisanje kompanije.

Primjetni su i 20-inčni naplaci, kombi je spušten za više od 25 mm, a tuner je unaprijedio i motor s dodatnih 30 KS.

Možda je još interesantnija unutrašnjost u kojoj se nalaze televizori i oprema za komunikaciju. Sjedišta presvučena kožom sa šavovima u obliku dijamanta ostavljaju utisak luksuzna. Kombi i dalje nudi dovoljno mjesta za pet osoba, a prostor za teret je u potpunosti presvučen tepihom.

Vansports nema plan za proizvodnju ovakvih kombija, nego je cilj da se privuče pažnja na kompaniju i njene mogućnosti poboljšavanja Mercedesovih vozila.