Hennesseyjev paket dorada
15

U Teksasu imaju velike planove za novu Corvettu

E. L.
Poznata tuning kompanija Hennessey priprema sveobuhvatan paket dorada kojim će osmu generaciju najpoznatijeg američkog sportskog automobila u najekstremnijoj verziji "gurati" 1.200 konjskih snaga.

Bilo je pitanje vremena kada će se u čuvenoj teksaškoj tuning kompaniji pozabaviti novim osmim izdanjem Corvette, jer je upravo Hennessey sinonim za beskompromisno dorađivanje najpoznatijeg američkog sportskog automobila.

I dok Chevrolet novu Corvettu za sada nudi samo u kombinaciji s centralno smještenim 6,2-litarskim atmosferskim V8 motorom koji na zadnju osovinu isporučuje 500 konjskih snaga i 637 Nm najvećeg obrtnog momenta, u Hennesseyju će kupcima (od kojih je već stiglo mnogo upita) uskoro ponuditi znatno snažnije varijante.

Osnivač i vlasnik kompanije John Hennessey rekao je da će prvu u nizu snažnijih Corvetta pokretati motor koji će uz pomoć mehaničkog kompresora raspolagati sa 700 konjskih snaga, a u pripremi je i kombinacija s dva turbopunjača koja će rezultirati sa čak 1.200 konjskih snaga na zadnjoj osovini.

S dodatnim potencijalom Corvette će dobiti unaprijeđen sistem adaptivnog ovjesa, bolje kočnice i novi komplet felgi i guma, a adekvatno rekalibriranje neće izbjeći ni automatski mjenjač s dva kvačila. Nove karbonske karoserijske komponente nudit će se u obje kombinacije.

Vezani članci