Plus 60
2

U Techartu misle da Porsche 911 Carrera T zaslužuje snažniji motor

Klix.ba
U renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji Techart pozabavili su se motorom u tvornički olakšanoj Carreri T, a rezultat svega je dodatnih 60 konjskih snaga.

Nedavno predstavljenim modelom 911 Carrera T u Porscheu su željeli (i uspjeli u namjeri) kupcima ponuditi odlazeći 911 (Serija 991.2) u olakšanoj formi u odnosu na standardnu Carreru, što je rezultiralo dobrim omjerom mase i snage, a na cesti ili stazi to onda podrazumijeva više zabave.

I dok se većina smatra da Porscheov "GT3 za početnike" ima sasvim dovoljno snage na zadnjoj osovini (370 KS), koju isporučuje trolitarski 6-cilindarski biturbo boxer motor, u Techartu su za sve koji ipak misle drugačije pripremili paket "Techart Performance" kojim spomenuti motor razvija 430 konjskih snaga.

Povećanju snage i većoj vrijednosti obrtnog momenta, uz detalje koje u Techartu nisu otkrili, svoj doprinos dao je i novi titanijski izduvni sistem s kontrolom otvorenosti koji karakterišu četiri neobično smještena izduvna završetka. Podaci o performansama nisu objavljeni, a podsjećanja radi, standardni 911 Carrera T od 0 do 100 km/h stiže za 4,5 sekundi (4,2 sekunde s PDK mjenjačem) i razvija 293 km/h (291 km/h s PDK mjenjačem).

Techart sličan recept nudi i vlasnicima modela 911 Carrera S i 911 Carrera GTS, a za dodatnih 60 konjskih snaga u sva tri slučaja treba izdvojiti blizu 8.000 eura.

Vezani članci