Ispred dvorane Zetra
138

U Sarajevu održan tuning show "Back to the Roots": Atraktivni automobili i ugodno druženje

Piše: D. B.
Foto: Alen Mušanović
Na parkingu ispred Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) u nedjelju je u Sarajevu održan tuning show pod nazivom “Back to the Roots”.

Manifestacija je privukla veliki broj posjetitelja i tuniranih automobila iz BiH, Srbije i Hrvatske. Program showa je bio upotpunjen raznim takmičenjima kao sto su Styling show, dB drag, exhaust freaks i druga.

Okupljeni su mogli uživati u desetinama zaista lijepih automobila koji se svakodnevno ne viđaju na ulicama, jer su prerađeni za takmičenja. Najbolji četverotočkaši koji su dobili najviše ocjene sudija su bili nagrađeni novčanim nagradama i unikatnim peharima izrađenim od klipova motora automobila.

Brojka od oko 2.000 ljudi govori da je event bio dobro posjećen s obzirom na činjenicu da se dugi niz godina ništa vezano za tuning nije događalo u glavnom gradu BiH.

Pokretač ideje o tuning showu, Amer Miralem, istakao je zadovoljstvo posjetom eventa te je kazao da mu je drago prije svega zbog druženja, zbog sklapanja novih poznanstava, a onda i zbog takmičenja u izgledu automobila.

Organizatori su poručili da će tuning show u Sarajevu postati tradicija.