{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U MANHART-u i Alpha-N Performance misle da M2 zaslužuje više od 370 KS

23.10.2015. u 15:55
2
15
U MANHART-u i Alpha-N Performance misle da M2 zaslužuje više od 370 KS
2
Nakon najnovije kreacije tuning kompanije Alpha-N Performance i kompanija MANHART Performance pridružila se društvu probranih koje se već pozabavilo najnovijim proizvodom BMW-ovog čuvenog M odjela.
U njemačkoj tuning kompaniji MANHART Performance predstavili su svoju varijaciju na temu skoro predstavljenog BMW-a M2, a automobil će se ponuditi kupcima početkom naredne godine.

Iza oznake MH2 450 MANHART nudi paket poboljšanja koji je prije svega fokusiran na pojačanje trolitarskog 6-cilindarskog biturbo motora koji sada, umjesto 370, razvija 450 konjskih snaga. MANHART će kupce ponuditi sa dodatnih 80 "konja" u čast obilježavanja 30 godina od nastanka kompanije, a recept za dostizanje cilja sadrži rekalibriranu centralnu upravljačku jedinicu i novi izduvni sistem sa modifikovanim katalizatorom.

Pored "infuzije" za motor, u MANHART-u su odlučili da karoseriju automobila oboje žutom bojom koja se prilično dobro slaže sa crnim karbonskim karoserijskim elementima. Za savršenu sliku, tu su i crne aluminijske felge ispod kojih se mogu vidjeti žuta kočna kliješta.

Sličan princip slijedili su i u kompaniji Alpha-N Performance, ali su stvari podigli na još viši nivo, jer je snaga motora povećana 110 KS i sada iznosi 480 KS. Pored podešavajućeg ovjesa, karbonskih karoserijskih detalja i najavljenog smanjenja mase, tu je i podešavajući spojler instaliran na poklopcu prtljažnika. M2 je postavljen na 19-inčnim aluminijskim felgama Superforgiata koje je Alpha-N "posudio" od renomirane italijanske kompanije OZ.

Jedan od razloga zbog kojih su se mnoge tuning kompanije uveliko koncentrisale na BMW M2 jeste i činjenica da je iz BMW-a stigla informacija prema kojoj će se M2 napraviti u najmanje 11.000 primjeraka, što je mnogo više od realizovane produkcije koju je imao njegov "duhovni" prethodnik 1M Coupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: