70 posto više snage
15

U Hennesseyu misle da Mustang Dark Horse zaslužuje mnogo jači motor

E. L.
Poznata teksaška tuning kompanija među prvim je kompanijama koje su se pozabavile najsnažnijim izdanjem Fordovog "konja u galopu“, pa vozač(ica) na kraju može računati na dodatnih 350 konjskih snaga.

Nedugo nakon što su u Dearbornu predstavili najratoborniju verziju na temu aktuelnog Mustanga koja se krije iza naziva Dark Horse, u Hennesseyu su pripremili svoju varijaciju na temu "crnog konja“ koju kupcima nude u kombinaciji sa Tremecovim 6-stepenim ručnim ili Fordovim 10-stepenim automatskim mjenjačem.

Teksašani su Mustangu Dark Horse (koji se inače nudi samo u Coupé verziji) dodali oznaku H850, a u njihovom scenariju četvrtoj generaciji Fordovog poznatog 5-litarskog V8 motora (Coyote) asistira mehanički kompresor s kojim (uz izmjene na usisnom sistemu, novu pumpu za gorivo, otvoreniji izduv i rekalibriranu elektroniku) motor umjesto standardnih 500 KS i 567 Nm raspolaže s 850 "konja“ i 884 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se distribuira na zadnju osovinu.

U sklopu paketa H850 stižu i drugačije 19-inčne felge, unaprijeđene Brembo kočnice i nekolicina karbonskih elemenata na karoseriji koja je ukrašena bijelim aplikacijama, a u tuning kompaniji dorade oko motora pokrivaju trogodišnjom garancijom, odnosno do 58.000 pređenih kilometara.

Podaci o performansama i cijena dorade nisu objavljeni, a prvi primjerci kupcima će biti dostupni sredinom četvrtog kvartala

Iz Forda je u međuvremenu stigla vijest da će Mustang Dark Horse uskoro ponuditi i u verzijama S i R. Dark Horse R koji "potpisuje“ odjel Ford Performance moći će se koristiti samo na stazi.