Za civilne potrebe
14

U Expedition Motor Co. od neuglednih vojnih Mercedesa prave čuda

E. L.
Američka kompanija Expedition Motor za 90.000 dolara nudi perfektno restauriranu i modificiranu G-Klasu koja je početkom devedesetih godina "služila" u njemačkoj vojsci.

Mercedes-Benz je u periodu od 1990. do 1993. godine za potrebe njemačke vojske pravio namjensku G-Klasu s kraćim međuosovinskim rastojanjem, preklopivim vjetrobranskim staklom i platnenim složivim krovom, koju je pokretao provjereni 2,5-litarski 5-cilindarski dizelski motor (OM602).

Nakon otpisivanja iz vojne službe nekoliko primjeraka G-Klase završilo je u specijalizovanoj kompaniji sa sjedištem u američkoj saveznoj državi New Jersey, a rezultat temeljite restauracije i modifikacije (kojim u EMC-u istovremeno obilježavaju 40. rođendan jednog od najpoznatijih terenskih automobila) možete vidjeti na fotografijama.

Za optimalno prilagođavanje civilnom životu dvovratne G-Klase (koja je zadržala sklopivo vjetrobransko staklo i mekani složivi krov) potrošeno je nešto manje od 2.700 sati, a restomod proces uključio je šasiju, karoseriju, kabinu, ovjes, osovine, kočnice, mjenjač i originalni "peri-deri" motor koji je obnovljen do posljednjeg šarafa.

Među detalje koji EMC-ov automobil odvajaju od originala spadaju LED svjetla, nova maska hladnjaka, modificirani odbojnici, novi točkovi... U opciji je i vitlo za izvlačenje, a boju sjedišta i karoserije bira kupac.