Komponente su spremne
2

U DMC-u misle da Ferrari Purosangue može biti još širi

E. L.
Renderi iz njemačke tuning kompanije pokazuju kako će izgledati njihova varijacija na temu prvog podignutog Ferrarijevog modela čija bi isporuka kupcima trebala krenuti početkom naredne godine.

Dok kupci s nestrpljenjem očekuju početak isporuke prvog podignutog Ferrarija za koji u Maranellu insistiraju da nije ni SUV ni crossover, u njemačkoj tuning kompaniji DMC već su pripremili nekoliko karoserijskih elemenata za klijentelu koja će željeti malo drugačiji Purosangue.

Renderi otkrivaju da će DMC-ova kreacija na temu Purosanguea biti nešto šira od standardne verzije, a zaslugu za to nose prošireni blatobrani koje će, zajedno s prednjim i dva zadnja spojlera, DMC nuditi u „widebody“ paketu. Među ponuđenim karbonskim karoserijskim elementima bit će i prednji poklopac i zadnji difuzor, a kupci će moći da biraju između matirane ili sjajne crne boje.

DMC je za Purosangue pripremio i komplet 24-inčnih ojačanih felgi (Velocita), a ono što se ne vidi je još otvoreniji adaptivni titanijumski izduvni sistem iza kojeg stoji njemačka kompanija ZESAD.

Podsjećanja radi, Ferrarijev odgovor na slične modele koje nude Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Porsche...pokreće 6,5-litarski atmosferski V12 motor sa 725 konjskih snaga. Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a potencijal motora dovoljan je da četverosjed od 0 do 100 km/h stigne za 3,3 sekunde i razvije 310 km/h.

Zna se da je potražnja premašila sva očekivanja, pa su u Maranellu odlučili da privremeno obustave narudžbe, jer su za naredne dvije godine već rasprodali predviđeni broj primjeraka.