Projekt Prior Designa
23

Tunirani Rolls-Royce Wraith izgleda kao luksuzni Batmobile

D. B.
Luksuzni grand tourer Rolls-Royce Wraith odbio je niz poboljšanja zahvaljujući Prior Designu, a odnose se na eksterijer i unutrašnjost.

Rolls-Royce se priprema za lansiranje dvovratnog električnog modela Spectre, a s obzirom na to da ima mjesta samo za jedan coupe, proizvođač je okončao proizvodnju modela Wraith i kabrioleta Dawn.

Prije nekoliko mjeseci je Rolls-Royce ispratio Wraith specijalnim modelom Black Badge Black Arrow, koji je ograničen na samo 12 primjeraka, međutim određene aftermarket kompanije i dalje vjeruju da postoji tržište za njih.

Priod Desing je na toj listi, jer je njemački tuner nedavno predstavio Wraith za one koji žele "dodatno začiniti" svoj luksuzni automobil.

Karoserija je lakirana u crnu boju, a Prior Design oznake su na vratima. Automobilje dobio novi set felgi, spojler na "bradi" i masivnije pragove, a preobražaj zaokružuje "ukidanje" hromiranih dijelova.

Prior Design je poradio i na unutrašnjosti koju je presvukao kombinacijom kože i Alcantare u dvobojnom crnom i crvenom tonu. Logotip tunera krasi naslone sjedišta i centralni naslon za ruku između prednjih sjedišta.

Konverzija nazvana BlackShot odgovara svim verzijama Wraitha, ali vjerovatno neće uključivati povećanje snage, tako da na raspolaganju ostaje fabrički 6,6-litarski twin-turbo B12 motor koji bez ikakvih intervencija razvija 623 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Wraith od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,6 sekundi i dostiže maksimalnih 250 km/h.

Cijena modifikacija nije javno objavljena.