Čak 70 novih komponenti
24

TopCarova Mercedes G-Klasa Inferno izgleda poput Hulkovog SUV-a

Klix.ba
Iako izgleda poput kutije, moskovski tuner TopCar je posvetio pažnju najnovijoj Mercedesovoj G-Klasi s namjerom da pripremi aerodinamični body kit.

Uoči premijere na Sajmu automobila u Ženevi TopCar je pripremio Inferno paket opreme za besmrtnu G-Klasu koji donosi mnoštvo poboljšanja u odnosu na standardnu verziju.

Ukupno, paket Inferno čini 70 novi komponenti, a sve su proizvedene od karbonskih vlakana i kevlara.

G-Klasa je lakirana u polumat zelenu boju specijalno pripremljenu za izložbeni automobil, a karbon je korišten u velikoj mjeri kako bi SUV izgledao agresivnije čak i od moćnog modela G63. Čak i kućište rezervnog točka je izrađeno od ovog materijala, kao i difuzor te krovni spojler.

TopCar je otkrio da je za izradu paketa bilo potrebno dvije sedmice. Kupci mogu izdvojiti i dodatni novac za poklopac motora s vidljivim ventilacijskim otvorima od karbona, ali će ih to koštati 7.500 eura pored 39.650 eura za ostatak paketa.

Novi izgled može biti upotpunjen setom 22 ili 23-inčnim naplacima od legura, a u unutrašnjosti je moguće dobiti krokodilsku kožu i zlatne detalje. Primjerak za sajam u Ženevi će imati specijalnu kožu s uzorkom karbona.

TopCar je u saradnji s kompanijom GoshaTurboTech pripremio i različite pakete za poboljšanje performansi, a najskuplji "otključava" 1.050 Nm obrtnog momenta.

Mercedes G-Klasa Inferno by TopCar će biti izložena na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. marta.

Vezani članci