Tuning
18

TopCar Porsche 911 obukao u karbon

Klix.ba
U svom drugom pokušaju ruska tuning kompanija TopCar za 37.500 eura nudi 17 karbonskih karoserijskih komponenti s kojima su zamijenjeni skoro svi paneli na aktuelnom Porscheu 911 Turbo (S).

I dok se u većini današnjih tuning kompanija ponuda karbonskih karoserijskih komponenti za automobile svodi na spojlere, dijelove odbojnika i kućišta retrovizora, u ruskoj tuning kompaniji TopCar otišli su mnogo dalje ponudivši čak 17 karoserijskih komponenti za aktuelnu generaciju Porscheovog modela 911 Turbo.

Komplet "Stinger GTR generation 2" uključuje oba odbojnika, sve blatobrane, poklopac, prtljažnika, obloge pragova, gornje dijelove vrata, zadnji spojler i nekolicinu manjih dijelova oko otvora za usis zraka. Uz doplatu, kupci mogu tražiti da svi karbonski dijelovi budu u boji automobila.

Uz spomenute karoserijske panele TopCar za 4.200 eura također nudi i prednje blatobrane s otvorima za hlađenje, po uzoru na blatobrane s modela GT3 RS, ali još uvijek nema informacija o masi automobila koja u serijskom izdanju iznosi 1.595 kilograma, odnosno 1.600 kilograma u verziji Turbo S.

Ruska kompanija slično "karbonsko odijelo" priprema i za 911 Turbo Cabriolet, a automobil će svoje premijerno predstavljanje imati na narednom Sajmu automobila u Ženevi gdje bi, prema pojedinim izvorima, Porsche mogao predstaviti novi 911 GT2.