Luksuzni GT3
15

TechArt pripremio širu Panameru

Klix.ba
S adekvatnim karoserijskim komponentama i oznakom Grand GT, njemačka tuning kompanija TechArt nudi Panameru druge generacije koju ćemo nazvati Porsche 911 GT3 u praktičnijem pakovanju.

Zahvaljujući karoserijskim komponentama, prvenstveno oblogama blatobrana, karoserija Panamere (bez obzira na motor koji je pokreće) u zadnjem dijelu proširena je dodatnih osam, a u prednjem dijelu pet centimetara.

Zgodan podsjetnik na model 911 GT3 svakako je i novi lakši karbonski poklopac motora, a u odnosu na standardne Panamere drugačiji je i prednji odbojnik čiji znatno povećani otvori pomažu boljem protoku zraka prema motoru.

S proširenim blatobranima stigle su i nove 22-inčne aluminijske felge na kojima su gume dimenzija 285/30 naprijed i 335/25 nazad, a "tačka na i“ u ovom slučaju je povećan zadnji difuzor zraka i fiksni spojler na petim vratima.

U TechArtu će prema željama kupaca rado modifikovati i unutrašnjost automobila, a u slučaju ove tamnosive Panamere ponudili su detalje u boji kojom su obojene čeljusti kočnica. U ponudi je i novi upravljač manjeg prečnika.

Podsjećanja radi, druga generacija Panamere nudi se u dva karoserijska oblika i sa dva međuosovinska rastojanja. Osnovni trolitarski V6 benzinski motor razvija 330 KS, dizelska 4-litarska V8 verzija nudi 422 KS, a na vrhu ponude je verzija Turbo S E-Hybrid čiji motor(i) u kombinaciji nude 680 KS. Cijene u Njemačkoj: od 90.655 do 199.183 eura.