Novi paket poboljšanja
9

Spofec tunirao Rolls-Royce Ghost Black Badge

D. B.
Ghost Black Badge je vjerovatno najviše sportski Rolls-Royce koji novac može kupiti, no prostora za poboljšanja uvijek ima.

Novitecov specijalizirani odjel Spofec je pripremio tuning paket namijenjen luksuznom sedanu Rolls-Royce Ghost Black Badge, koji uključuje vizuelna unapređenja, ali i poboljšanja performansi.

Što se tiče 6,75-litarskog V12 twin-turbo motora, on sada razvija 696 KS i monstruoznih 1.002 Nm obrtnog momenta zahvaljujući Spofecovom N-Tronic modulu, a to predstavlja povećanje za 105 KS i 102 Nm obrtnog momenta u odnosu na standardni Black Badge, odnosno 20 KS više u odnosu na Ghost koji je također tunirao Spofec. Zahvaljujući poboljšanjima, tunirani Ghost Black Badge ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,3 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Ghost je fantastičan automobil tako da tuner nije otišao predaleko kada je riječ o izgledu. Karbonski body kit uključuje redizajnirani prednji branik sa sportskim usisnicima i opcionim integrisanim LED svjetlima. Dio paketa su i ekstenzije pragova dostupne za standardnu, ali i verziju s produženim međuosovinskim rastojanjem. Također, tu je istaknuti lip spojler, kao i stražnji branik s vidljivim ili "sakrivenim" završecima izduvnih cijevi. U paketu je i sportski izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s kontrolom leptir ventila.

Najuočljiviji element su nove 22-inčne Vossen felge, a u slučaju automobila na fotografijama su lakirane u crnu boju, što se slaže s crnim detaljima modela Black Badge. Ipak, Spofec nudi čak 72 boje.

Na felgama su gume dimenzija 265/35R22 naprijed i 295/30R22 nazad.

Spofecom Can-Tronic modul za standardni zračni ovjes spušta Ghost za 40 mm, a automatski se vraća na standardnu visinu pri brzini većoj od 140 km/h.

Opcija za unutrašnjost ima mnogo ukoliko je vlasnik iz nekog razloga nezadovoljan standardnom.

Cijena je dostupna na upit.