Iz njemačke "kuhinje"
24

Schnitzerov BMW Z4 ima više snage i novi body kit

D. B.
Nakon što je predstavio tunerski program za Toyotu Supru, njemački tuner AC Schnitzer je pokazao šta je pripremio za BMW Z4 M40i.

BMW Z4 M40i na evropskom tržištu pokreće 3,0-litarski redni šestak koji razvija 340 KS, a oni koji žele više snage, mogu se obraniti ekspertima u Schnitzeru koji snagu mogu povećati na zdravih 400 KS. U tom slučaju obrtni moment raste sa 500 na 600 Nm.

Kako bi izgled pratio veću snagu, AC Schnitzer je za Z4 pripremio agresivniji body kit koji uključuje prednji spliter i dvodjelni stražnji spojler, nove pragove i poklopac motora s ventilacijskim otvorima, a standardni naplaci su zamijenjeni 20-inčnim naplacima od legura u dva različita dizajna. Dostupan je i novi ovjes koji spušta pomenuti kabriolet za 25 mm.

Tuner ima program za vlasnike modela 30i i 40i te nudi više snage u odnosu na fabričkih 258 KS i 400 Nm obrtnog momenta, odnosno 197 KS i 320 Nm obrtnog momenta.

Oni koji imaju najsnažniji M40i, prilagodljivi ovjes je dostupan kao opcija, kao i izduvni sistem s četiri završetka izduvnih cijevi.

Ima i nekih promjena u unutrašnjosti jer je ovaj roadster s dva sjedišta dobio aluminijske lopatice iza upravljača, aluminijske papučice, naslon za nogu te još nekoliko sitnica.

AC Schnitzer nudi petogodišnju garanciju za svoj posao.