Za one koji žele više
222

Rolls-Royce Ghost nakon Mansoryjevog tretmana dobio karbon i više snage

D. B.
Rolls-Royce Ghost je istinsko umjetničko djelo na točkovima, a njegovi vlasnici se vole istaknuti. Kompanija ima svoj bogati program personalizacije, ali oni koji žele više mogu se obratiti Mansoryju.

Mansory je pripremio kompletan paket poboljšanja za lukszuni model koji donosi unapređenja izgleda, ali i performansi.

Karbonska poboljšanja nisu previše "divlja", ali prave očigledan kontrast bijeloj karoseriji. Crno-bijela tema dominira eksterijerom, Mansory je dodao novi lip spojler s karbonskim bočnim krilcima, karbonske pragove i dva spojlera, jedan na krovu i jedan na poklopcu prtljažnika. Također, poklopac motora je zamijenjen karbonskim koji je izuzetno lagan, a tu su i LED dnevna svjetla te crne ručke na vratima. Od pomenute kombinacije boja odstupa prednja maska gdje je crna kombinovana s narandžastom/zlatnom Mandarin bojom koja se značajno ističe.

Automobil je dobio unaprijeđenu ECU jedinicu, nove turbopunjače i novi sportski izduvni sistem s katalizatorima visokih performansi. Novi hardver i softver omogućavaju Ghostovom 6,75-litarskom V12 motoru da razvija 720 KS i 1.020 Nm obrtnog momenta, a to je veliko povećanje snage u odnosu na standardnih 563 KS i 850 Nm. Ghost može ubrzati od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde. Poklopac motora je također napravljen od karbona.

Mansory je poradio i na unutrašnjosti Ghosta gdje su sada novi materijali. Narandžasti detalji krase bijelu unutrašnjost, upravljač, centralni naslon za ruku, sjedišta, i panele na vratima. a LED diode stvaraju efekt blagog osvjetljenja unutrašnjosti čak i tokom dana te se nalaze u sjedištima, panelima vrata i armaturnoj ploči.

Vezani članci